Hoppa till innehåll

Granola med saffran

      Jag är så glad över att det har blivit dags för att börja julbakningen! Kanske inte för den gemene person – men som receptkreatör är det förstås viktigt att jag.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Granola med saffran - Baka Sockerfritt
 
 
 
Jag är så glad över att det har blivit dags för att börja julbakningen! Kanske inte för den gemene person – men som receptkreatör är det förstås viktigt att jag ligger före i mitt bakningsschema (och för att det är så himlans mysigt!). Jag har börjat baka lite med saffran, en krydda som jag tycker sprider en helt fantastiskt doft vid bakning – och först ut för i år blev ett nytt recept på saffransgranola. 
 
Resultatet blev rikigt knaprigt och man kan till och med äta det precis som det är som snacks! Eller det var så min dotter Aline gjorde i varje fall. Direkt från burken och vips så var hälften borta! Jag tycker att russin är gott med saffran och därför tillsätter jag runt en halv deceliter av detta i min egen granolasats, men det gör man som man vill.
 
 
Granola med saffran - Baka Sockerfritt
 
 

Granola med saffran – ca 5 dl

2 – 2 ½ dl mandelmjöl
1 ½ dl havregryn
½ dl pumpfrö
½ dl vatten
1 ½ msk kokosolja
1 ½ msk fibersirap (neutral)
1 krm salt
½- 1 pkt saffran
ev. russin

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda mandelmjöl, havregryn och pumpafrö. Koka upp vatten, ta bort från plattan och rör ner fibersirap, kokosolja, salt och saffran. Blanda ihop allt. Strö på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter, eller tills granolan är torr. Rör om då och då. Sänk värmen om granolan börjar ta för mycket färg. Låt svalna, tillsätt eventuellt russin, och förvara i kylskåp i en lufttät burk.

 
 
Granola med saffran - Baka Sockerfritt
 
Granola med saffran - Baka Sockerfritt
 
Granola med saffran - Baka Sockerfritt