Hoppa till innehåll

Gravid vecka 19 (andra barnet)

Jag är nu (gick in lördags) i vecka 19. Över 46 % av graviditeten har gått och det är 150 dagar kvar tills BF (beräknad förlossningsdatum). Jag har fortfarande svårt att smälta att snart.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag är nu (gick in lördags) i vecka 19. Över 46 % av graviditeten har gått och det är 150 dagar kvar tills BF (beräknad förlossningsdatum). Jag har fortfarande svårt att smälta att snart halva graviditeten gått, men att det är sååå långt kvar till 28 juli? Hur går det hela ihop?
 
Barnet är 2 decimeter långt. Känns riktigt långt, och jag undrar varför jag inte känner mer om det ligger en mangosizad skrutt i min mage som hoppar runt och gör volter. Men jag har faktiskt käns lite fladder i nedre delen av magen. Älskar! Nästa vecka är det rutinultraljudet. Jag är så spänd och längtar så mycket att jag nästan inte orkar!
 
Jag är smått stressad över saker som ska planeras. Nu är det verkligen inte i närheten av så mycket saker som ska fixas som det var inför Vincent. Nu har vi ju det mesta. Dock måste vi ju tänka att mycket ska räcka för TVÅ! Jag tänker i huvudsak på en dubbelvagn. Vilken ska vi satsa på??? Jag har hört att Bugaboo har en grym variant (som kan agera både enkel- och dubbelvagn). Men 16.000 kr känns lite mastigt.
 
Och så är jag smått nervös inför förlossningen. Med denna plastbrist, som dessutom bara blir värre under sommaren och semestertider, undrar jag om jag kommer att föda på en förlossningsplats över huvudtaget. Tänk om jag blir uppmanad att vänta eller skickad typ till Södertälje (eller Finland)? Förra gången gick vääääldigt snabbt, och då vill jag inte ens tänka på hur snabbt det kan gå denna gång (då omföderskor tenderar att föda bra mycket snabbare). Kanske man skulle gå den där bilfödarkursen ändå?
 
Trist by the way att födelsekliniken “Välkommen Liten” inte fick gå igenom. Den ligger i Nacka, och det är ju här jag bor! Jag vet att den ansågs ha bristande intensivvård och att milen till närmaste intensiv skulle bli för lång. Frågan man kan ställa sig är om det är säkrare att föda i en bil.
 
 
 
 
Gravid vecka 19 (andra barnet) - Baka Sockerfritt