Hoppa till innehåll

Gravid vecka 20 – Det blir en…!

I skrivande stund har 49 % av graviditeten gått och jag är i vecka 20. Jag har äntligen börjat känna lite rörelse i magen. På riktigt. Det är inga jättehårda kickar, men det är ingen.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
I skrivande stund har 49 % av graviditeten gått och jag är i vecka 20. Jag har äntligen börjat känna lite rörelse i magen. På riktigt. Det är inga jättehårda kickar, men det är ingen tvekan om att det är bebin i varje fall. Att känna vår bebis i magen är typ det mysigaste som finns i hela världen (det var det givetvis med Vincent också)! 
 
Barnet är cirka 22 centiemeter långt och väger runt 250 gram (enligt generell statistik). Snacka om långsmal! Nu ska du lägga på dig lillskrutt. Magen är rätt stor – större än med Vincent. Och navlen började puta ut redan för ett par veckor sedan (superdupertidigt!).
 
Igår gjorde vi det mycket efterlängtade rutinultraljudet. Jag ÄLSKAR ultrajud! Jag gjorde till och med ett privat under de första veckorna för att jag var så nyfiken. Att tacka nej till “KUB” (som är runt vecka 12-14) fanns liksom inte på kartan. Men nu var det alltså “RUL”. Det var en riktigt livlig bebis där inne. Lite busig som både vägrade ligga still och visa sig så att barnmorksorna kunde se allt till en början. Men efter toabesök och puttande på mage kunde det konstaterats att allt såg bra ut. Och att det blir en flicka! Det spelar ingen roll vilket kön det blir, men samtidigt känns det riktigt bra att ha en av varje!
 
 
Gravid vecka 20  - Det blir en...! - Baka Sockerfritt