Hoppa till innehåll
Open navigation

Gravid vecka 27 (andra barnet)

Vecka 27, nästan 28! Jag tycker tiden går snabbare nu än i början av graviditeten. Sakta ner, tack! Samtidigt tittar jag ut genom fönstret och ser något som liknar en snöstorm. Plötsligt.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Vecka 27, nästan 28! Jag tycker tiden går snabbare nu än i början av graviditeten. Sakta ner, tack! Samtidigt tittar jag ut genom fönstret och ser något som liknar en snöstorm. Plötsligt känns högsommaren och 28 juli liiiite längre bort… Idag är det 93 dagar kvar (alltså tvåsiffrigt!!!) till BF (beräknad födelse) och lillen i magen börjar bli riktigt stor med sina 32 centimeter och 1 kilo. Nu samlar bebisen på sig massa välbehövt underhudsfett!

Nu börar det minst sagt kännas att magen är stor! Det är jobbigt att böja sig och göra saker som kräver en kropp som hukar sig. Typ ställa in/ta ut ur diskmaskinen, plocka på golvet, knyta skorna etc. Som tur är, är det mest magen som växt och det mesta av kroppen är ungefär som tidigare. 

Under förra veckan var jag på besök hos MVC och tog massa tester. Vi tog blodsocker (5.7), hemoglobintest, lyssnade på hjärtljuden, tog blodtryck (105/65) och mätte magen (SF-mått som mäter livmodern). SF-måtten var på 23-24 cm och bara något under genomsnittskurvan. Med Vincent låg jag i samma vecka på 21 cm, och har var en riktigt liten bebis! Det är kul att jämföra med den första gången, och HÄR kan ni läsa om vecka 26 med Vincent. Alla värden och mått såg hur som helst ut normala ut. Alltid en lättnad! 

Dessutom fick jag mitt moderskapsintyg som jag nu skickat in till försäkringskassan, och jag har valt SÖS att föda på. Jag har varit nervös över att bli skickad till ett annat sjukhus (jag menar, det är ju semestertider vilket bäddar för kaos i en redan kaosig bransch). Men blev lugnad över att andragångsföderskor sällan blir hänvisade från SÖS, då det kan gå snabbt. Och för mig gick det ju supersnabbt reda första gången (vilket vi ska skriva i mina journaler). Dock sa de också att det var ovanligt många som var beräknade till juli på just denna MVC. Jag får nästan hoppas att jag går över tiden till augusti då!

Gravid vecka 27 (andra barnet) - Baka Sockerfritt

Gravid vecka 27 (andra barnet) - Baka Sockerfritt