Hoppa till innehåll

Gravid vecka 29 (andra barnet)

Jag är nu inne i vecka 29 och därmed tredje (och sista) trimester och därmed också HÖGGRAVID! Nu är det drygt 2 1/2 månad kvar tills lilla A är beräknad att komma ut, och kanske, kanske.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag är nu inne i vecka 29 och därmed tredje (och sista) trimester och därmed också HÖGGRAVID! Nu är det drygt 2 1/2 månad kvar tills lilla A är beräknad att komma ut, och kanske, kanske börjar jag förstå att det som komma skall faktiskt är på riktigt. Att vänta och få barn känns så overkligt, och jag tror att de flesta håller med mig. Lite “sci-fi”-aktigt. Jag menar, jag håller liksom på att göra en ny liten människa i min kropp. Av mig själv dessutom.

Som sagt börjar det hela landa lite. Jag har sedan lång tid tillbaka läst “att föda”-böcker och lyssnat på podcasts om ämnet (vilket jag förstås gjorde ännu mer innan Vincent). Nu gäller det att ta upp lite profylaxkunskap också. Och gå igenom tankar och vad vi vill med Artur. Och planera bb-väskan. Med mera. Något som har gjort det hela ännu lite verkligare är att det är några som i “juligrupperna” på facebook (det vill säga de som har förväntats föda i juli) redan har fött. Det kunde ju liksom ha varit jag!

I vecka 29 är bebisen i magen generellt 35 cm lång och väger i slutet mot veckan 1,4 kg. Det börjar bli trångt där inne i magen! Jag märker att mina ben snabbt blir trötta, men svanken är ändå det som är jobbigast. Speciellt i helgen då jag fått lyfta Vincent en del.

Denna vecka blir det ingen magbild. Fotografen har nämligen varit bortrest. Istället bjudar jag på två bilder från helgen som visar att det inte är det lättaste att arbeta med en liten hemma… Ps. receptet på dessa pannkakor kommer senare idag!

Gravid vecka 29 (andra barnet) - Baka Sockerfritt

Gravid vecka 29 (andra barnet) - Baka Sockerfritt