Hoppa till innehåll

Gravid vecka 31 (andra barnet)

Gravid i vecka 31! Idag har jag 66 dagar kvar till beräknat förlossningsdatum, och det är bara dryga två månader. Två månader är ingenting. Bebisen i magen är generellt vid denna vecka 37 cm.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Gravid i vecka 31! Idag har jag 66 dagar kvar till beräknat förlossningsdatum, och det är bara dryga två månader. Två månader är ingenting. Bebisen i magen är generellt vid denna vecka 37 cm och väger 1,7 kilo. Nu är det bara för den lille att tjocka till sig, då nästan alla organ är färdiga (främst lungorna som behöver utvecklas lite till). Är det inte häftigt?

Under föregående vecka var det besök hos mödravårdscentralen igen (fyra veckor sedan sist). Artur, som hade en stressig dag på jobbet, glömde bort det och fick sig en liten chock när jag undrade om han gått från jobbet ännu. Tur att han bara kom tio minuter försent! Kändes i efterhand för min del lite smått onödigt att han skulle åka 1,5 h tur och retur för att vara med i femton minuter. Men samtidigt tycker vi båda att det är mycket viktigt att han är så delaktig som han kan! Det är ju bådas barn. Hur som helst såg allt bra ut. Tror det var runt 150 i hjärtljud, 5.1 i blodsocker och det så kallade sf-måttet (man mäter livmoderns höjd med måttband) var 27 cm. Rätt mycket större än med Vincent, men så var han ju en liten plutt också (var 24 cm då, vilket är typ på den undre kurvan). Jag tror att denna bebis kommer vara/är större. 

På MVC pratade vi lite om den krisande förlossningsvården, men vår barnmorska sa att det inte blir värre på sommaren (det är bara allmänt krisigt – hela tiden). Jag hoppas det stämmer! Men som hon tidigare nämnt får ofta omföderskor sitt förstahandsval eftersom det kan gå snabbt. Och eftersom min första förlossning bara tog några timmar, är det extra viktigt att jag snabbt kommer in och att detta noga skrivs i mina journaler.

I helgen gjorde jag lite shopping till barnen (tänk att jag kan skriva barn i plural!!!)! Till den lilla blev det strumpor och en solhatt. Till Vincent en skjorta (utan krage) samt två tunna byxor.

Gravid vecka 31 (andra barnet) - Baka Sockerfritt