Hoppa till innehåll

Gravid vecka 33 (andra barnet)

Gravid i vecka 33 och med drygt 50 dagar kvar till beräknat förlossningsdatum (BF). Jag är med i ett par facebookgrupper för gravida med bf i juni/juli/augusti, och det börjar födas en hel del.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Gravid i vecka 33 och med drygt 50 dagar kvar till beräknat förlossningsdatum (BF). Jag är med i ett par facebookgrupper för gravida med bf i juni/juli/augusti, och det börjar födas en hel del nu! Det nääärmar sig!

Barnet är generellt 40 cm nu och väger drygt 2 kilo. Nu kan jag gissa att bebisen i min mage är något mindre än genomsnittet (magen är relativt liten, och Vincent var en liten plutt). Det verkar vara hjärnans tillväxt som är i fokus nu och huvudet växer.
 
Högt upp på “att göra”-listan är att införskaffa babyskyddet (en bilbarnstol för bebisar). Det måste vi verkligen fixa snart! Vår tanke är att hyra en. Vi har ingen lust att lägga ner flera tusen på det, när vi inte ens har bil. Andra saker som är viktiga är att tvätta det sista – exempelvis vissa barnvagsdelar, bärsjalen mm. Och att skriva förlossningsbrevet förstås! Jag har det mesta klart för mig, men så måste det komma ner på papper också.
 
Den här veckan kommer bli full rulle. Idag har jag hämtat tidigt på förskolan då det är en kortdag och i morgon är den stängd. På onsdag ska jag bort på jobbmöte och har MVC-möte på eftermiddagen. Under torsdagen ska delar av vår lägenhet fotograferas inför försäljningen nästa år och därefter är det förskoleavslutning. Det är bara fredagen som är en “normal dag”! Phu! Nästa helg ska vi dock måla om två rum, så jag får ha ansvar för Vincent och sova borta. Det ser jag inte så mycket fram emot. 
 
 
 
 
Gravid vecka 33 (andra barnet) - Baka Sockerfritt
 
Gravid vecka 33 (andra barnet) - Baka Sockerfritt