Hoppa till innehåll

Gravid vecka 34 (andra barnet)

Yey, vecka 34! Och bara 45 dagar kvar till beräknad förlossningsdatum… Det är liksom 1 1/2 månad. Bebisen i magen är runt 42 cm lång och väger ca 2,3 kilo. Rätt stor, och skulle klara.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Yey, vecka 34! Och bara 45 dagar kvar till beräknad förlossningsdatum… Det är liksom 1 1/2 månad. Bebisen i magen är runt 42 cm lång och väger ca 2,3 kilo. Rätt stor, och skulle klara sig hyfsat utanför magen! Känns väldigt trygt. Under förra veckan var vi hos barnmorskan, men hon kunde inte känns om huvudet låg ner (men troligtvis var det så). Men det blir viktigt att kolla nästa gång! 

Allt såg bra ut hos MVC med hjärtljud, blodtryck etc. Magen växer fint och mitt så kallade sf-mått (livmoderns storlek) är 30 cm. Den har alltås växt tre cm på tre veckor vilket jag tycker är mycket för att vara min mage (brukar växa rätt lite om man jämför med tidigare)! Vi har bokat in två möten till med tre veckors mellanrum. 
 
Dock börjar jag bli nojjig över att bebisen ska komma ut mycket tidigare än beräknat! Jag fick nämligen för mig att jag kände av vissa “tecken” på detta. Men magkänslan säger att det inte betydde något (eller min hjärna som hoppas det). Jag vill verkligen inte att bebisen ska komma ut än på ett bra tag. Jag skulle inte tacka nej till att gå över tiden ett par dagar (som det ser ut nu). Och det även om kroppen börjar kännas väldigt tung! Jag börjar få allt mer ont i ryggen och kroppen blir lätt trött. Men hanterbart!
 
Är det några av er som är gravida? Hur mår ni?
 
 
 
 
Gravid vecka 34 (andra barnet) - Baka Sockerfritt