Hoppa till innehåll

Gravid vecka 36 (andra barnet)

Idag är det exakt en månad kvar till beräknad förlossningsdatum, whohooo! Det känns fantastiskt spännande. Jag hoppas jag går över någon vecka, men samtidigt tror jag att lilla A kommer typ.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Idag är det exakt en månad kvar till beräknad förlossningsdatum, whohooo! Det känns fantastiskt spännande. Jag hoppas jag går över någon vecka, men samtidigt tror jag att lilla A kommer typ 5-7 dagar “för tidigt” istället. Efter denna vecka har jag en vecka med jobb kvar, och därefter är jag hemma själv (på dagarna alltså) med Vincent i tre veckor (om inte lillan kommer tidigare förstås, för då går Artur på lite föräldraledighet). Jag undrar hur det ska gå att vara superhöggravid och hemma med Vincent. Han är minst sagt inte så bra på att leka och underhålla sig själv, utan det är en stark vilja, aktiv och rätt vild lek och mycket bärande som gäller. Någon som vill jobba gratis som barnvakt, hehe?

Bebisen är cirkus 45 cm lång, och väger 2,6 kg. Och större hoppas jag hon minsan blir! Vincent vägde bara 2,9 kg när han kom ut och han kom bara fyra dagar innan BF. Enligt en gravidapp står i regel livmodern som högst, medan den senare sjunker ner lite. Det känns att det är trångt inne i kroppen! Det här med att andas och att böja sig ner verkar kroppen och evolutionen tycka vara överskattat. 
 
Nu ska jag packa BB-väskan på riktigt! Och idag ska jag och Artur till mödravårdscentralen på rutinkoll. Jag håller alla mina tummar och tår för att bebis ligger med huvudet ner. Jag tycker mig i alla fall känna att det är så (annars finns det större risk för kejsarsnitt om man blir tvungen att föda med bebisens rumpa ner).
 
 
 
Gravid vecka 36 (andra barnet) - Baka Sockerfritt