Hoppa till innehåll

Gravid vecka 37 (andra barnet)

De två första dagarna av veckan (som är min sista arbetvecka dessutom) har kantats av VAB. Jag hade främst måndagen, medan Artur till stor del tog tisdagen (plus lite hjälp med barnvakt som tur.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

De två första dagarna av veckan (som är min sista arbetvecka dessutom) har kantats av VAB. Jag hade främst måndagen, medan Artur till stor del tog tisdagen (plus lite hjälp med barnvakt som tur är). Hoppas han nu är frisk resten av veckan!

Nu är det bara drygt tre veckor kvar till beräknad förlossning! Jag hoppas, hoppas, hoppas att bebisen stannar inne i alla fall två-tre veckor till! Lite tveksam till det dock, eftersom jag är hemma med Vincent under de tre sista veckorna – och jag gissar att många småbarnsförädrar känner igen sig om jag säger att vara föräldraledig med en tvååring är rätt tufft och ansträngande. Som jag sms:ade Artur under en vab-dag när jag väl hann ta upp mobilen och kolla meddelande och därmed svarade på hans fråga om “hur det gått”: “Att jobba är som semester och spa jämfört med detta”. Alltså känns det inte helt orimligt att bebisen kommer ut tidigare av ren ansträngning.
 
Bebisens längd är generellt runt 46 cm, och väger drygt 2,8 kilo. Det känns mycket i magen nu, samt nerver som kommer i kläm lite här och var. Magen är såå tung och jag tycker mig se att den sjunkit en del nu! Sammandragningarna kommer som alltid ofta och är väldans intensiva – men gör aldrig ont. 
 
Under förra veckan var vi på besök hos barnmorskan och allt såg normalt ut. Hon kunde känna att huvudet låg långt ner, vilket är en lättnad. Jag lämnade också mitt förlossningsbrev som hon skulle skriva in och vi fick även en  babybox (påse) med oss hem!
 
 
 
Gravid vecka 37 (andra barnet) - Baka Sockerfritt