Hoppa till innehåll

Gravid vecka 39 (andra barnet)

Över 95 % av graviditeten är uppnådd och vecka 39 är här. Idag är det bara 10 dagar kvar till beräknat datum!!! Bebisen är sedan förra veckan “fullgången” och är alltså.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Över 95 % av graviditeten är uppnådd och vecka 39 är här. Idag är det bara 10 dagar kvar till beräknat datum!!! Bebisen är sedan förra veckan “fullgången” och är alltså färdigutvecklad. Så lillan kan komma ut när som helst. Men jag står fast vid att hon gärna får vara kvar minst två veckor till!

Bebisen är 50 cm och väger generellt en bra bit över 3 kilo. Inte undra på att det är himla tungt i magen. 3 kilo är rätt mycket kan jag tala om! Och det blir ett himla tryck neråt också. Jag har förskonats från smärtsamma sammandragningar/förvärkar, men jag inbillar mig ändå att det känns mer än under förra graviditeten. Men så är magen större nu, plus att vardagslivet är mycket mer intensivt när jag redan har ett barn.
 
Jag har som vanligt svårt att förstå och ta in att tre ska bli fyra. Och jag har svårt att förstå att vilken dag som helst kan förlossningen ske. Jag är inte så rädd för själva förlossningen. Jag är mer nervös för att det ska vara fullsatt och för alla stackars stressade barnmorskor/läkare/undersköterskor som måste jobba under så galna omständigheter. Tänk att inte hinna gå på toa eller äta lunch! Jag har svårt att se att mina föredetta ekonomikollegor skulle behöva stå ut med det (eller typ alla andra yrken). Det känns minst sagt inte okej att födelseförhållanden och arbetsförhållanden ska se ut på detta vis. Jag ska ändå vara med om det största i mitt liv och gå igenom typ den värsta smärtan någonsin. Just saying!
 
 
 
Gravid vecka 39 (andra barnet) - Baka Sockerfritt
 
Gravid vecka 39 (andra barnet) - Baka Sockerfritt