Wow, viken värme! Det är minst sagt glassväder. Det kan vekligen behövas något svalkande! Här ser ni en hälsosam glass med chokladsmak som är gjord på nötter (jag körde på hälften sötmandlar och hälften naturella cashewnötter) och sötad med färska dadlar (glassen är vegansk om inte honung används). Jag använder kokosgrädde för att få konsistensen mer krämig och lös, och det är en fet/tjockare variant av kokosmjölk. Det går alltså att få tag på i samma ställe i affären, men man kan även använda sig av den tjocka delen av kokosmjölk som bildas när förpackningen fått stå ett tag. Jag visade er en liknande variant för en knapp vecka sedan, men med blåbär (<— recept)! Hälsoglass med chokladsmak – 2 till 3 kulor 100 gram sötmandlar och cashewnötter, naturella50 gram färska dadlar½ dl kokosgrädde4 tsk kakao1 krm vaniljpulver2 tsk honung/fibersirap gold (eller annan sötning)ev. 15 gram grovhackad choklad, valfri Blötlägg nötterna i minst fyra timmar (över natten går bra). Häll bort vattnet från nötterna och mixa samman med resterande ingredienser till en slät konsistens. Rör eventuellt ner grovhackad choklad med en sked. Låt stelna i frysen ett par timmar eller mer. Låt glassen gärna tina en stund om den är helt genomfryst.
Wow, viken värme! Det är minst sagt glassväder. Det kan vekligen behövas något svalkande! Här ser ni en hälsosam glass med chokladsmak som är gjord på nötter (jag körde på hälften sötmandlar och hälften naturella cashewnötter) och sötad med färska dadlar (glassen är vegansk om inte honung används). Jag använder kokosgrädde för att få konsistensen mer krämig och lös, och det är en fet/tjockare variant av kokosmjölk. Det går alltså att få tag på i samma ställe i affären, men man kan även använda sig av den tjocka delen av kokosmjölk som bildas när förpackningen fått stå ett tag.
Jag visade er en liknande variant för en knapp vecka sedan, men med blåbär (<— recept)!
Hälsoglass med chokladsmak – 2 till 3 kulor
100 gram sötmandlar och cashewnötter, naturella
50 gram färska dadlar
½ dl kokosgrädde
4 tsk kakao
1 krm vaniljpulver
2 tsk honung/fibersirap gold (eller annan sötning)
ev. 15 gram grovhackad choklad, valfri
Blötlägg nötterna i minst fyra timmar (över natten går bra). Häll bort vattnet från nötterna och mixa samman med resterande ingredienser till en slät konsistens. Rör eventuellt ner grovhackad choklad med en sked. Låt stelna i frysen ett par timmar eller mer. Låt glassen gärna tina en stund om den är helt genomfryst.