Hoppa till innehåll

Hälsosam brownie utan mjöl

Den här vecka har gått i ett! Jag har liksom glömt att klura ut vad jag vill baka. När sådana situaioner uppstår brukar jag utgå från vad jag är sugen på (och har hemma). Och så fick det.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Den här vecka har gått i ett! Jag har liksom glömt att klura ut vad jag vill baka. När sådana situaioner uppstår brukar jag utgå från vad jag är sugen på (och har hemma). Och så fick det bli. Valet föll på en brownie utan mjöl (inspiration från PT-Fia). Den är supergod, lättgjord, mejerifri och innehåller varken mandel eller nötter. Jag sötade denna gång med sukrin gold, men även sötströ går bra. 
 
Efter att jag gjorde brownien kom jag ihåg att jag förra gången gjorde en större sats (50 % mer än nedan) så att höjden ökade. Kika in det receptet HÄR!
 
Hoppas ni nu alla har en härlig fredag! Själv jobbar jag hemifrån idag. Lyx!
 
 
 
 
Hälsosam brownie utan mjöl - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Brownie utan mjöl – 4 bitar

2 ägg
50 gram mörk steviachoklad
25 gram kokosolja
2 msk sukrin gold
1 ½-2 msk kakao
1 msk starkt kaffe
1 krm vaniljpulver


Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med oljan (jag gör detta i mikron). Vispa ägg och sötning pösigt, gärna med elvisp. Blanda även ner resterande ingredienser och vispa lite till. Häll smeten i en normalstor brödform (ca 1,5 liter) klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.

 
 
 
 
Hälsosam brownie utan mjöl - Baka Sockerfritt
 
Hälsosam brownie utan mjöl - Baka Sockerfritt
 
Hälsosam brownie utan mjöl - Baka Sockerfritt