Hoppa till innehåll
Open navigation

Hälsosam chokladpudding, mejerifri

Den här mejerifria chokladpuddingen passar fint som både hälsosam dessert och som lyxigt mellanmål! Den är helt enkelt perfekt när chokladsuget sätter in. Jag använder i detta recept Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Den här mejerifria chokladpuddingen passar fint som både hälsosam dessert och som lyxigt mellanmål! Den är helt enkelt perfekt när chokladsuget sätter in. Jag använder i detta recept kokosmjölk, vilket ger en härlig kokossmak som passar ihop med den mörka chokladen. För den som önskar går det givetvis bra att använda exemplvis vispgrädde eller liknande som alternativ. Använd gärna en choklad som är utan tillsatt socker (det går även bra att använda en “vanlig” 70 %-ig choklad).
 
Chokladpuddingen tar inte många minuter att svänga ihop, dock tar det lite tid att få konsistensen att stelna. Relativt lite gelatin används, vilket gör att konsistensen blir lösare än en pannacotta – och det tycker jag att en chokladpudding ska vara!
 
Chokladpuddingen toppas gärna med lite extra hackad eller riven/hyvlad mörk choklad!
 
 
 
 
Hälsosam chokladpudding, mejerifri - Baka Sockerfritt

 

  

Mejerifri chokladpudding – 4 portioner

1 gelatinblad
100-120 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
4 dl kokosmjölk
2 krm vaniljpulver
ev. 1 msk sötströ

Lägg gelatinblad i kallt vatten. Värm upp kokosmjölk i en kastrull, ta bort från plattan. Rör ner bitar av choklad, vanilj och eventuell sötning till en slät konsistens. Ta upp gelatinbladet, krama ur vätskan och rör ner. Fördela i fyra glas. Låt stelna i fyra timmar eller mer. Toppa eventuellt med hackad eller riven choklad.

 

  

Hälsosam chokladpudding, mejerifri - Baka Sockerfritt
 
Hälsosam chokladpudding, mejerifri - Baka Sockerfritt