Hoppa till innehåll

Hälsosam mandelbrownie

Igår var jag sugen på något med choklad, och detta i kombination med att jag var bakningssugen bestämde jag mig för att baka en brownie! Det är ett av mina favoritbakverk, vilket trogna.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Igår var jag sugen på något med choklad, och detta i kombination med att jag var bakningssugen bestämde jag mig för att baka en brownie! Det är ett av mina favoritbakverk, vilket trogna följare kanske förstått vid det här laget. Jag kikade igenom mitt receptarkiv efter ett bra recept som jag inte bakat på länge och valet föll på min mandelbrownie. Så god! Basen är smält choklad, ägg och mandemjöl. Jag tycker dessutom om att toppa mina brownies med massor utav grovhackad choklad! De känns lite extra lyxiga då. Servera gärna din browniebit med en klick vispad grädde
 
 
Jag har flertalet recept på olika slags brownie. Kika gärna in följande:
Brownie utan mjöl (nötfri, mejerifri)
Brownie utan ugn (sötad med dadlar)
 
 
 
 Hälsosam mandelbrownie - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Mandelbrownie – 5 portioner

2 stora ägg
50 gram smör
50 gram steviachoklad, mörk
1 dl mandelmjöl
2 msk sukrin gold/sötströ
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver 
ev. grovhackad choklad att strö på


Sätt ugnen på 175 grader. Smält bitar av chokladen tillsammans med smör. Vispa ägg med sötningen i någon minut med elvisp. Rör ner chokladen och vispa lite till. Blanda mandelmjöl, kakao, bakpulver och vanilj i en separat skål och vänd till sist ner detta. Klä en ca 1 1/2 liters brödform med bakplåtspapper och fördela i smeten. Om önskas strös grovhackad choklad över. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna och skär i bitar.

 

 

Hälsosam mandelbrownie - Baka Sockerfritt
 
Hälsosam mandelbrownie - Baka Sockerfritt
 
Hälsosam mandelbrownie - Baka Sockerfritt