Hoppa till innehåll

Hälsosam och glutenfri formfranska

Nu när jag är hemma stora delar av dagarna (förldraledig + egenföretagare), gäller det att ha bra mellis och kyl och frys fulla med härlig (och gärna lättillagad/lättäten) mat. När jag.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Nu när jag är hemma stora delar av dagarna (förldraledig + egenföretagare), gäller det att ha bra mellis och kyl och frys fulla med härlig (och gärna lättillagad/lättäten) mat. När jag förut “jobbade borta” så var det liksom en helt annan sak – då åt jag ju ute/hade mat med mig! För att få i mig bra saker ska jag nu försöka göra mer bröd. Brödbakningen är något som hamnat lite i skymundan för mig. Med denna nya förhoppning om att hinna baka mer bröd, svängde jag genast ihop min favoritvariant – min glutenfria formfranska. Fantastiskt god och går dessutom bra att rosta. Jag äter den med smör och hushållsost/bre. Det blir ett suveränt mellanmål eller frukost.
 
Jag har gjort detta recept ett par gånger tidigare, men i en liten annan storlek (kika in det tidigare HÄR). Inspiration till detta recept har jag fått från 56kilo.
 
 
 
 
Hälsosam och glutenfri formfranska - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Glutenfri Formfranska

3 ägg
35 gram smör
1 ½ dl fet yoghurt
1 ½ dl mandelmjöl
1 ½ dl pofiber
4 msk mjölk
1 ½ msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
⅔ tsk salt

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och vispa äggen pösigt. Blanda samman alla torra ingredienser. Vispa kort ner smör och yoghurt i äggvispet. Rör till sist ner detta bland de torra ingredienserna tillsammans med mjölken. Låt degen svälla i några minuter. Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) med aluminiumfolie och fördela i smeten. Om önskas strös lite chiafrön/vallmofrön ovanpå. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter (känn efter med en sticka).

 

  

Hälsosam och glutenfri formfranska - Baka Sockerfritt
 
Hälsosam och glutenfri formfranska - Baka Sockerfritt
 
Hälsosam och glutenfri formfranska - Baka Sockerfritt
 
Hälsosam och glutenfri formfranska - Baka Sockerfritt