Hoppa till innehåll

Hälsosamma havreflarn

En av mina favoritsmåkakor har kommit att bli dessa havreflarn med kokos. De är ju nästan bara för goda! Kommer ni ihåg “Start”? Den där muslin som kanske inte är helt hälsosam,.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

En av mina favoritsmåkakor har kommit att bli dessa havreflarn med kokos. De är ju nästan bara för goda! Kommer ni ihåg “Start”? Den där muslin som kanske inte är helt hälsosam, men ändå himlans god? Mina havreflarn måste jag säga påminner om “Start” i smaken. Och konsistensen blir härligt knaprig när kakorna är färdiggräddade och fått kallna helt.  

Roligt nog har receptet fått höga betyg från flertalet läsare/följare, och det har till och med kommit fram en tjej och berömt mig för receptet. Det ni! Blir ni inte lite sugna att testa?

 
 
 

Hälsosamma havreflarn - Baka Sockerfritt
 
 

 

Havreflarn utan tillsatt socker – 8 stycken

35 gram havregryn
35 gram smör
25 gram Fibersirap Clear
15 gram sukrin gold
15 gram riven kokos

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg alla ingredienser i en kastrull och värm tills smöret smält. Forma havreflarn på en plåt med bakplåtspapper (inte för tunna). Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter tills flarnen har tagit färg i kanterna. Låt kallna helt och förvara i kylskåp. När flarnen är varma är de mjuka, så förvara de i kylskåp så får de den knapriga konsistensen.

 
 
 
 

Hälsosamma havreflarn - Baka Sockerfritt