Hälsosamma kladdkaksmuffins
Söndagstips – om ni inte har testat mina kladdkaksmuffins så bara måste ni bara baka dom! Jag har gjort dom massor av gånger och lika nöjd blir jag varje gång. Muffinsen är.. Läs mer


Söndagstips – om ni inte har testat mina kladdkaksmuffins så bara måste ni bara baka dom! Jag har gjort dom massor av gånger och lika nöjd blir jag varje gång. Muffinsen är förstås utan både gluten och tillsatt socker (som alla mina recept) men även utan mejeriprodukter.
Den härliga kladdkletskonistsensen kommer från mandelsmöret och den smälta chokladen jag har i. Bra att tänka på dock är att konsistensen på muffinsarna stelnar i kyla – så servera de gärna ljumna (värm en kort stund om de varit i kylskåp)!

Hälsosamma kladdkaksmuffins – 10 stycken
2 ägg
100 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl mandel- eller nötsmör
4 msk kokosolja
4 msk sockerersättning
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Smält choklad och kokosolja. Blanda noga ut mandel- eller nötsmör. Rör ner övriga ingredienser. Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.
