Hoppa till innehåll

Hälsosamma morotsmuffins

Får jag denna fredag fresta med ett recept på morotsmuffins? Muffinsen är smaksatta med Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Får jag denna fredag fresta med ett recept på morotsmuffins? Muffinsen är smaksatta med kanel, kardemumma och en gnutta ingefära vilket enligt mig ger exra höstkänsla. Jag har dessutom toppat dom med en lättgjord frosting av mascarpone och sukrin melis (en sötning i florformat, går säkerligen att byta ut mot någon dryg tsk sötströ eller sukrin men blir då inte helt lika “slät”). Anledningen till att jag använder mascarpone är att det har en mild och mjuk smak, men den som önskar kan byta ut det mot valfri annan produkt med samma tjocka konsistens (såsom cream cheese, smaken blir då så klart också annorlunda). Muffinsen är också goda att äta som de är utan frosting (och då blir receptet mejerifritt). 
 
 
 
 
Hälsosamma morotsmuffins - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Morotsmuffins – 4 muffins

Muffins:
2 ägg
40 gram finriven morot
2 dl mandelmjöl
3 msk kokosolja
2 msk pofiber
2 msk sötströ
1 tsk bakpulver
4 krm malen kanel
3 krm malen kardemumma
2 krm malen ingefära

Frosting:
120 gram mascarpone
1 msk sukrin melis

Muffins
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg pösigt och smält kokosolja. Blanda alla torra ingredienser och rör ner. Rör ner ägg, olja och finriven morot. Fördela i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter. Låt svalna.

Frosting
Blanda mascarpone och sukrin melis noga. Toppa muffinsen med detta. Om önskas strös hackade nötter/choklad/riven kokos över.

 
 
 
 
Hälsosamma morotsmuffins - Baka Sockerfritt