Hoppa till innehåll

Härliga havrebollar

Nu har jag bakat och tipsat om massor av juliga bakverk. Men denna gång bryter jag mönstret och kör på havrebollar! När jag var yngre var just havrebollar något av mitt.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Nu har jag bakat och tipsat om massor av juliga bakverk. Men denna gång bryter jag mönstret och kör på havrebollar! När jag var yngre var just havrebollar något av mitt “paradbakverk”. Jag bakade det ofta, både att ha hemma och till andra. Det var ju så gott! Eftersom det här var rätt många år sedan, innehöll den varianten raffinerat socker, men vilken tur att det går att göra det hela mer hälsosamt!
 
Nedan ser ni receptet på min hälsosamma variant på havrebollar. Supergoda! Hälsosamma havrebollar är något jag gör minst en gånger per halvår i alla fall!
 
 
 
 

Härliga havrebollar - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Havrebollar – 6 stycken

30 gram rumsvarmt smör
1 dl havregryn
½ dl riven kokos
½ dl mjölk
ca 2 ½ msk sötströ
1 ½ msk pofiber
1 msk kaffe
1 ½ tsk kakao
1 krm vaniljpulver

Lägg alla ingredienser i en bunke (gärna med höga kanter så allt inte skvätter). Vispa någon minut med elvisp tills allt blir en krämig smet. Ställ eventuellt havebollssmeten kallt i ungefär 10 minuter för att få den att stelna en aning. Gör bollar av smeten och rulla i riven kokos. Förvara i kylskåp. Ta gärna ut havrebollarna en stund innan servering så att de blir lite mjuka.

 
 
 
 

Härliga havrebollar - Baka Sockerfritt