Hoppa till innehåll

Hallon- och blåbärsmuffins med smul

Dagarna är intensiva här hemma. Även fast vi knappt gör någonting känns det som, så är det ett fasligt sjå. Vi har en riktigt matglad liten nykomling som tur är (eller om hon bara vill.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Dagarna är intensiva här hemma. Även fast vi knappt gör någonting känns det som, så är det ett fasligt sjå. Vi har en riktigt matglad liten nykomling som tur är (eller om hon bara vill “snutta”), men det gör samtidigt att hon hela tiden vill vara fastklistrad vid mig. Det gjorde att vi introducerade napp lite tidigare än först tänkt, och det har underlättat hittills!

Denna fredag passar jag på att visa er ett perfekt helgbak – hallon- och blåbärsmuffins med smul. Muffinssmeten är svagt smaksatt med kanel och så har jag tillsatt både hallon och blåbär i smeten. Sist men inte minst är muffinsen toppade med ett “smul”.
 
Muffinsen innehåller hasselnötsmjöl, vilket jag denna gång gjorde själv genom att mixa hasselnötter. Detta går bra att byta ut mot mandelmjöl.

 
 
 
Hallon- och blåbärsmuffins med smul - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Hallon- och blåbärsmuffins med smul – 4 stycken

Muffins:
40-50 gram hallon och blåbär 

40 gram smör
2 ägg
1 dl mandelmjöl
½ dl hasselnötsmjöl
½ dl mjölk
2 msk kokosmjöl
2 msk sötningsströ
1 tsk bakpulver
2 krm kanel

Smulöverdrag:
15 gram rumsvarmt smör

3 msk mandelmjöl
2 msk hasselnötsmjöl
2 tsk sötningsströ
2 krm kanel

Muffins
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt ägg, mjölk och smör. Fördela smeten i muffinsformar. Rör försiktigt ner bären (jag använder frysta som fått tina) eller tryck ner bären i varje muffins.

Smulöverdrag
Blanda de torra ingredienserna med rumsvarmt smör. Strö över smulet på muffinsen. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.

 
 
 
 
Hallon- och blåbärsmuffins med smul - Baka Sockerfritt
 
Hallon- och blåbärsmuffins med smul - Baka Sockerfritt
 
Hallon- och blåbärsmuffins med smul - Baka Sockerfritt