Hoppa till innehåll

Hallon- och päronkaka

Det här är en saftig mjuk kaka som jag är så nöjd över! Den innehåller den kanske inte helt vanliga kombinationen päron och hallon. Men jag gillar de två smakerna mycket tillsammans. Jag har.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Det här är en saftig mjuk kaka som jag är så nöjd över! Den innehåller den kanske inte helt vanliga kombinationen päron och hallon. Men jag gillar de två smakerna mycket tillsammans. Jag har inget smör i detta bakverk, utan kör på tjock yoghurt istället (så som grekisk eller turkisk yoghurt). För att få till lite extra crunch har jag dessutom toppat det hela med grovhackade valnötter (annan nöt/mandel går också bra)! Jag tycker att min hallon- och päronkaka känns fräsch och passar att äta både med och utan grädde. Mums!

Hoppas ni alla får en ljuvlig helg med fint, soligt väder! Jag har en fika inbokad, men annars blir jag/vi nog mest hemma – och som tur är får vi lita barnvaktshjälp. Det är tanken att Artur ska måla om lite i vardagsrummet och jag ska passa på att baka till mina sociala medier. Jag vill ju ha lite material i lager ner lilla A kommer!
 
 
 
 
Hallon- och päronkaka - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Hallon- och päronkaka

1 ägg
½ litet päron (ca 40 gram i bitar)
40 gram hallon
10 gram nötter (valnötter)
½ dl tjock yoghurt
½ dl mandelmjöl
1 ½ msk + ½ tsk sötningsströ
1 msk kokosmjöl
1 msk riven kokos
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
ca 2 droppar bittermandelarom (efter smak)

  

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform ca 12 cm i diameter. Vispa ägg poröst och droppa i ett par droppar bittermandelarom. Blanda samman mjölen, riven kokos, bakpulver, vanilj, yoghurt och 1 ½ msk sötning. Rör ner det vispade ägget. Blanda hallonen med ½ tsk sötningsströ och vänd försiktigt ner hallonen i smeten. Häll smeten i formen. Kärna ur och skär päronet i mindre skivor/bitar, fördela det över kakan och tryck ner dem lite. Hacka 10 gram nötter och fördela över kakan. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna.

 
 
 
 
Hallon- och päronkaka - Baka Sockerfritt
 
Hallon- och päronkaka - Baka Sockerfritt
 
Hallon- och päronkaka - Baka Sockerfritt