Hoppa till innehåll

Hallonbladste

Jag har köpt hem hallonbladste som ska vara bra att dricka i slutet av graviditeten. Detta te ska inte drickas före vecka 35 sägs det för att det, som jag förstår det, inte ska trigga igång.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Jag har köpt hem hallonbladste som ska vara bra att dricka i slutet av graviditeten. Detta te ska inte drickas före vecka 35 sägs det för att det, som jag förstår det, inte ska trigga igång någonting. Teet dricks inte för att det ska sätta igång förlossningen, utan bebisen kommer ut när den är redo (fråga mig inte varför kvinnor inte ska dricka det innan vecka 35 i så fall….). Det för med sig massor utav fördelar att dricka hallonbadste, då det innehåller hälsosamma vitaminer och mineraler och även det kände måbra-hormonet oxytocin. Förlossningen kan underlättas och blodförlusten minskas. Därför är det även bra att dricka detta efter man har fött (drar dessutom ihop livmodern). Köp gärna fräscht lösviktste, och inte påste som kan vara gammalt.

 
Hallonbladste ser inte sådär jättefrestande ut rent estetiskt. Artur tyckte att det liknade gräd (dvs drogen). Jag föreslog hö istället. Enligt vad jag har läst ska man börja med en till två koppar per dag, och sedan gå upp mot fyra. Jag tillsatte både honung och mjölk i mitt te, hoppas det inte tar bort en del utav effekten. 
 
Jag var förresten på mvc igår! Allt såg bra ut, och magen har växt (sf-måttet var 30, men eftersom bebisen huvud ligger längre ner så är han större än vad det ser ut som). Jag passade på att ställa mig på vågen efetrsom jag inte vägt mig sedan vecka 25. Jag har gått upp ca 9 kilo sedan start, vilket känns som en bra vikt för min del. 
 
 
Hallonbladste - Baka Sockerfritt
 
Hallonbladste - Baka Sockerfritt