Hoppa till innehåll
Open navigation

Hallonbrownie med krämig fyllning

    Till sommaren är det inte fel att “sommarfiera” sin brownie lite (för brownie är ett måste året om). I denna brownie har jag blandat fräscha hallon med sin syrliga.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Hallonbrownie med krämig fyllning - Baka Sockerfritt
 
 

Till sommaren är det inte fel att “sommarfiera” sin brownie lite (för brownie är ett måste året om). I denna brownie har jag blandat fräscha hallon med sin syrliga smak med krämig mascarpone, vilket blir en perfekt kombination till det resterande chokladiga. Det bryter helt enkelt av bra!

Jag tycker att kakan är godast att servera rumstempererad eller ljumen och därför värmer jag upp min bit en kort stund i mikro eller ugn innan servering. Och den går lika bra att servera med som utan en klick grädde!

 

Hallonbrownie med krämig fyllning - Baka Sockerfritt

 

Hallonbrownie – 5 bitar

Brownie:
2 ägg
50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
30 gram smör
2-3 msk sockerersättning
1 ½ msk kakao
½ -1 krm vaniljpulver

Hallonfyllning:
40 gram hallon
40 gram mascarpone
1 tsk sockerersättning

Brownie
Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med smör (jag gör detta i mikron). Vispa ägg och sötning pösigt, gärna med elvisp. Blanda även ner resterande ingredienser och blanda. Häll smeten i en normalstor brödform (ca 1,5 liter) klädd med bakplåtspapper eller aluminiumfolie.

Hallonfyllning
Tina hallonen om de är frysta och blanda med mascarpone och sötning. Klicka detta över browniesmeten i valfritt mönster (fyllningen kommer sjunka ner i brownien under gräddning). Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter. Låt svalna.

 
 

Hallonbrownie med krämig fyllning - Baka Sockerfritt
 
Hallonbrownie med krämig fyllning - Baka Sockerfritt
 
Hallonbrownie med krämig fyllning - Baka Sockerfritt