Hoppa till innehåll

Halloncheesecake med kanel

Vad sägs om en somrig, fräsch och hälsosam cheesecake så här ett par dagar innan midsommar? Här ser ni en riktigt god halloncheesecake med Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Vad sägs om en somrig, fräsch och hälsosam cheesecake så här ett par dagar innan midsommar? Här ser ni en riktigt god halloncheesecake med kanel. Mums! Botten har en bas av mandelmjöl och är smaksatt med lite kanel. Fyllningen består av bland annat mascarpone och hallon och har en riktigt krämig konsistens och len smak. Känns minst sagt som ett finfint sommarbakverk!

Själv använde jag frysta hallon som fått tina till denna cheesecake, men givetvis går det bra med färska. Toppa gärna cheesecaken med mer hallon (eller andra bär)!
 
 
 
Halloncheesecake med kanel - Baka Sockerfritt

 

  

Halloncheesecake med kanel

Botten: 
20 gram smör
3/4 dl mandelmjöl
1 msk hasselnötsmjöl (alt. mandelmjöl)
1 msk pofber
½-3/4 msk sötströ
1 ½ krm kanel 

Hallonfyllning: 
1 ägg
60 gram mascarpone 
60 gram hallon
1 msk sötströ 
1 krm vaniljpulver

Botten 
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser och tryck ut i botten av en 12-cm springform. Förgrädda mitt i ugnen i ca 7 minuter eller tills bottnen tar färg. 

Hallonfyllning 
Mixa samman alla ingredienser till en slät konsistens och häll fyllningen över bottnen. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna.

 

  

Halloncheesecake med kanel - Baka Sockerfritt

Halloncheesecake med kanel - Baka Sockerfritt
 
Halloncheesecake med kanel - Baka Sockerfritt
 
Halloncheesecake med kanel - Baka Sockerfritt