Halloncheesecake
Jag älskar den krämiga konsistensen från cheesecakefyllningen blandat med den knapriga bottnen. Den lena hallonsmaken passar utmärkt i.. Läs mer

1 timme och tio minuter
Kategorier: Cheesecake, Low carb/LCHF
Portioner: 3 portioner
Ingredienser
- Botten
- 35 gram smör
- ½ dl mandelmjöl
- 1 ½ msk stevia strö
- 2 ½ msk riven kokos
- 1 tsk kokosmjöl
- ½ krm vaniljpulver
- Fyllning
- 40 gram mascarpone
- 1 ägg + 1 äggula
- 3 msk stevia strö
- 2/3 krm vaniljpulver
- 40 gram hallon jag använder frysta som tinats
Instruktioner
- Botten, Blanda alla ingredienser. Fördela degen på botten och upp på kanten av en liten springform som är 12 cm i diameter. Ställ in i kylen medans fyllningen görs
- Fyllning, Blanda mascarpone med äggen. Rör/vispa noga så att klumparna försvinner. Tillsätt sötning och vaniljpulver, Mosa hallonen och rör även i dessa. Häll fyllnigen över bottnen
- Lägg formen på en plåt med bakplåtspapper, då det kan läcka från kakan. Grädda i nedre delen av ugnen i 150 grader i ca 50 minuter tills cheesecaken slutat dallra.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!