Hallonkaka blir hallontårta!
Jag vet att jag har visat denna supergoding förut – men jag måste bara berätta vad jag gjorde till Vincents andra (i superduper-efterskott) födelsedagsfirande! Jag tog denna kladdiga hallonkaka med vaniljfyllning och toppade den med vispad grädde och bär. Det hela blev en minst sagt krämig och saftig – och somrig förstås…



Kladdig hallonkaka med vanilj – ca 8 bitar
Kaksmet:
3 ägg
70 gram hallon (tinade om frysta)
70 gram mascarpone
50 gram smör
1 dl potatismjöl
1 dl rismjöl
2/3 dl sockerersättning
2 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
ev. 1 tsk extra sockerersättning
Fyllning:
1 ägg
180 gram mascarpone
1 ½ msk sockerersättning
2 krm vaniljpulver
Kaksmet
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör. Vispa ägg och sockerersättning pösigt. Blanda potatismjöl, rismjöl, vanilj och bakpulver. Rör ner detta bland äggen tillsammans med smör och mascarpone. Om önskas blandas hallonen med 1 tsk extra sötning. Detta i sin tur rörs försiktigt ner i smeten. Klä en ca 1.5 liters brödform med bakpltåpsapper och fördela i smeten. Grädda i ca åtta minuter. Under gräddningstiden görs fyllningen.
Fyllning
Blanda ingredienserna med elvisp. Fördela detta ovanpå kakan. Fyllningen ska sjunka ner i kakan (om den inte gör det kan man hjälpa till lite själv genom att göra en skåra i kakan så fyllningen åker ner). Grädda ytterligare i ca 20-25 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig. Låt svalna.
