Hoppa till innehåll

Hallonkakor

Igår kväll hade jag en riktigt rolig kväll, då vi var några kompisar som firade en väns födelsedag. Eftersom födelsedagbarnet är segwayinstruktör, åkta vi alla segway och körde.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Igår kväll hade jag en riktigt rolig kväll, då vi var några kompisar som firade en väns födelsedag. Eftersom födelsedagbarnet är segwayinstruktör, åkta vi alla segway och körde segwaypolo (ni vet polo där man sitter på hästar? Tänk bort häst och lägg till segway). En gång under kvällen  kom fyra föräldrar (nattvandrare?) och undrade om vi gick i 9:an eller gymnasiet. Oj, vad vi skrattade (då vi är 21-27)! Vissa lite äldre har verkligen en tendens att tro att man är ungefär hälften så gammal som man är… Vi gick även och åt på en pizzeria, och självklart går det att göra bra val i matväg även där. Jag valde en caesarsallad, vilket nästan alltid är underbart gott! Till kvällen hade jag även tagit med uppskuren och fräsch frukt till alla.
 
Denna söndag fortsätter myset. Jag ska nämligen ha en liten  afternoon tea med tre nära vänner hemma hos mig! Allt går i “Baka Sockerfritt”- anda. Jag ska bjuda på romtryfflar, mazarinkladdkaka, kärleksmums, kryddkaka och hallonkakor! Jag har tidigare gjort både hallongrottor och syltgrottor, och detta är en variant på dessa. Sylten gör jag enkelt genom att koka/värma upp hallon med grädde och valfri mängd sötning till en tjock kräm. Det går även bra att mosa hallon direkt (utan att värma) eller att använda sylt.
 
 
Hallonkakor - Baka Sockerfritt


Hallonkakor
– 8 stycken

Kakdeg:
35 gram rumsvarmt smör
1 dl mandelmjöl
10 gram finhackade pecannötter
1 ½ msk hasselnötsmjöl
1 msk riven kokos
½ msk kokosmjöl
1 ½ – 2 msk sötströ
1 ½ krm kanel
½ krm vaniljpulver

Hallonfyllning:
35 gram hallon
1 tsk sötströ (efter smak)
½ msk vispgrädde

Hallonfyllning
Lägg hallon, 1 tsk sötströ och vispgrädde i en kastrull och värm tills hallonröran tjocknar.

Kakdeg
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser till en deg. Rulla degen till bollar och gör en grop i mitten av varje boll. Lägg en klick hallonfyllning i varje grop. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Hallonkakor - Baka Sockerfritt