Hoppa till innehåll

Hallonmuffins med mandel

    Sugna på supergoda muffins? Dessa fräscha hallonmuffins tycker jag klår vilken glutenfylld och sockrig muffins som helst! Förutom hallon har muffinsen en bas av Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Hallonmuffins med mandel - Baka Sockerfritt

 

 

Sugna på supergoda muffins? Dessa fräscha hallonmuffins tycker jag klår vilken glutenfylld och sockrig muffins som helst! Förutom hallon har muffinsen en bas av mandelmjöl vilket ger en netrual och mild smak. Jag har även smaksatt med lite vanilj vilket jag tycker är så gott!

Om du använder frysta hallon ska de få tina innan de åker ner i smeten (annars förlängs gräddningstiden). Jag blandar även hallonen med lite sötning för att ta udden av det syrliga. Konsistensen på muffinsen ska vara kladdiga, medan toppen blir en aningens sprött. Rekommenerar er alla att testa!

Hallonmuffins med mandel - Baka Sockerfritt

 
 

 

Hallonmuffins med mandel – 6 till 8 muffins

80 gram hallon

50 gram smör
2 ägg
2 dl mandelmjöl
1 dl vispgrädde/mellangrädde
3 msk sockerersättning
2 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret. Blanda alla torra ingredienser och blanda med äggen och grädde. Häll i smöret och rör om. Blanda gärna hallonen med lite extra sötning (1-2 tsk) och häll i smeten. Rör försiktigt. Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 15 – 20 minuter.

 

 

 

Hallonmuffins med mandel - Baka Sockerfritt