Hoppa till innehåll
Open navigation

Hallonpannacotta och en längtan till våren!

    Vet ni, jag är faktiskt trött på vintern med omväxlande slask och regn, omväxlande snö och med ständigt massa grus som kommer in med barnvagnen (plus att jag får sjukt mycket.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Hallonpannacotta och en längtan till våren! - Baka Sockerfritt 

 

Vet ni, jag är faktiskt trött på vintern med omväxlande slask och regn, omväxlande snö och med ständigt massa grus som kommer in med barnvagnen (plus att jag får sjukt mycket grus i skorna när jag går? Hur går det till?). Jag är riktigt taggad på vår och varmt väder! Med det kommer också att jag känner ett extra sug efter fräscha smaker och bär, och därför vill jag tipsa om en ljuvlig hallonpannacotta till dessert! Den är både fräsch och har en så mjuk och len konsistens. Vad mer är, så är det en dessert som är lättgjord.

Jag tycker att pannacottan blir fin om den toppas med exempelvis mosade hallon eller liknande. På bilderna har jag här också toppat med frystorkade hallon.

Hallonpannacotta och en längtan till våren! - Baka Sockerfritt

Hallonpannacotta – 6 portioner

2 gelatinblad
200 gram hallon
5 dl vispgrädde
3-4 msk sockerersättning
ca 2 krm vaniljpulver

Topping:
mosade hallon eller chiasylt (samt ev. sötning)

Vid användning av frysta hallon kan dessa kokas för att därefter mosas sönder/mixas till en puré. Om du använder färska kan dessa helt enkelt bara mixas till en puré. Lägg gelatinbladet i kallt vatten i fem minuter. Sjud grädde tillsammans med sötning och vanilj i en kastrull under några minuter. Tillsätt sedan ”hallonpurén” i grädden. Krama ut vattnet ur gelatinbladet och rör ner tills det löst upp sig. Fördela i tre glas. Låt stå kallt i minst fyra timmar, eller tills konsistensen är helt stelnad.

Toppa med mosade hallon (söta gärna något)/chiasylt och eventuellt med frystorkade bär.

 

 

 

Hallonpannacotta och en längtan till våren! - Baka Sockerfritt