Hallonpannacotta
Denna hallonpannacotta blir en mycketg god och fräsch dessert. Den är dessutom lättgjord. Hallonpannacottan toppas med fördel med mosade hallon (eller chiasylt), som eventuellt sötas lite efter.. Läs mer

15 minuter + tid att stelna
Kategorier: Äggfritt, Efterrätter, Low carb/LCHF, Nötfritt
Servings: 3 portioner
Ingredienser
- 1 gelatinblad
- 100 gram hallon
- 2 ½ dl vispgrädde
- 1 ½ - 2 msk sockerersättning
- ca 1 krm vaniljpulver
Topping:
- mosade hallon eller chiasylt samt ev. sötning
- ev. frystorkade hallon i små bitar
Instruktioner
- Om du använder frysta hallon kan dessa kokas för att därefter mosas sönder/mixas till en puré. Om du använder färska kan dessa helt enkelt bara mixas till en puré.
- Lägg gelatinbladet i kallt vatten i fem minuter.
- Krama ut vattnet ur gelatinbladet och rör ner tills det löst upp sig
- Fördela i tre glas. Låt stå kallt i minst fyra timmar, eller tills konsistensen är helt stelnad.
- Toppa med mosade hallon (söta gärna något)/chiasylt och frystorkade hallon i små bitar.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!