Hallonpannacotta
Denna hallonpannacotta blir en mycketg god och fräsch dessert. Den är dessutom lättgjord. Hallonpannacottan toppas med fördel med mosade hallon (eller chiasylt), som eventuellt sötas lite efter.. Läs mer
![](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2016/08/DSC_0972-kopia.jpg)
15 minuter + tid att stelna
Kategorier: Äggfritt, Efterrätter, Low carb/LCHF, Nötfritt
Portioner: 3 portioner
Ingredienser
- 1 gelatinblad
- 100 gram hallon
- 2 ½ dl vispgrädde
- 1 ½ - 2 msk sockerersättning
- ca 1 krm vaniljpulver
Topping:
- mosade hallon eller chiasylt samt ev. sötning
- ev. frystorkade hallon i små bitar
Instruktioner
- Om du använder frysta hallon kan dessa kokas för att därefter mosas sönder/mixas till en puré. Om du använder färska kan dessa helt enkelt bara mixas till en puré.
- Lägg gelatinbladet i kallt vatten i fem minuter.
- Krama ut vattnet ur gelatinbladet och rör ner tills det löst upp sig
- Fördela i tre glas. Låt stå kallt i minst fyra timmar, eller tills konsistensen är helt stelnad.
- Toppa med mosade hallon (söta gärna något)/chiasylt och frystorkade hallon i små bitar.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!