Hoppa till innehåll
Open navigation

Hallonpannacotta

Denna hallonpannacotta blir en mycketg god och fräsch dessert. Den är dessutom lättgjord. Hallonpannacottan toppas med fördel med mosade hallon (eller chiasylt), som eventuellt sötas lite efter smak. Själv använder jag frysta hallon, men det går givetvis bra med färska.   Som dekoration har jag i detta recept använt Dr. Oetker Naturlig Dekoration hallon.

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
15 minuter + tid att stelna
Inga röster än
Kategorier: Äggfritt, Efterrätter, Low carb/LCHF, Nötfritt
Portioner: 3 portioner
Författare: admin

Ingredienser 

  • 1 gelatinblad
  • 100 gram hallon
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 1 ½ - 2 msk sötströ
  • ca 1 krm vaniljpulver

Topping:

  • mosade hallon eller chiasylt samt ev. sötning
  • ev. frystorkade hallon i små bitar

Instruktioner

  • Om du använder frysta hallon kan dessa kokas för att därefter mosas sönder/mixas till en puré. Om du använder färska kan dessa helt enkelt bara mixas till en puré.
  • Lägg gelatinbladet i kallt vatten i fem minuter.
  • Sjud grädde tillsammans med sötning och vanilj i en kastrull under några minuter. Tillsätt sedan ”hallonpurén” i grädden.
  • Krama ut vattnet ur gelatinbladet och rör ner tills det löst upp sig
  • Fördela i tre glas. Låt stå kallt i minst fyra timmar, eller tills konsistensen är helt stelnad.
  • Toppa med mosade hallon (söta gärna något)/chiasylt och frystorkade hallon i små bitar.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!