Hoppa till innehåll

Hälsochokladbar med frö

En hälsosam och god bar är något jag ibland på kvällarna passar på att unna mig tillsammans med en bra bok. Om vädret tillåter gärna på vår balkong som jag tyvärr allt för sällan.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

En hälsosam och god bar är något jag ibland på kvällarna passar på att unna mig tillsammans med en bra bok. Om vädret tillåter gärna på vår balkong som jag tyvärr allt för sällan använder. Och den lille Vincent får vara i babysittern på golvet, och förhoppningsvis på ett relativt glatt humör! Nu senast läser jag boken “Sälj!” av Fredrik Eklund, och den är över förväntan. Jag gillar den och boken inspirerar mig.

 
Hur som helst åter till baren. Jag använder mig nu för tiden alltid av fibersirap från Sukrin  när jag gör barer för det håller ihop baren så bra. Förut fanns det risk för att de ramlade sönder, vilket gjorde att jag föredrog att göra “bollar”. Förutom fibersirap innehåller denna bar solrosfrö, vilket jag tycker är ett bra frö att baka med. Smaken är mild och nötaktig. Baren är dessutom smaksatt med kakao, som ni vet att jag älskar! 
 
 
 
Hälsochokladbar med frö - Baka Sockerfritt
 
 

Hälsochokladbar med frö – 1 bar

2 ½ msk riven kokos
2 msk fibersirap gold
2 msk solrosfrö
1 ½ msk mandelmjöl
1 msk kakao
1 krm vaniljpulver
ev. 1-2 tsk sukrin
 

Lägg sirapen i en kastrull och låt koka upp (eller i en skål i mikron). Finhacka eller mortla solrosfröna. Rör ner alla ingredienserna bland sirapen. Rör till en deg och forma en bar utav detta på en plan yta med bakplåtspapper. Om önskas grovhackas ett par rutor choklad och trycks in i baren. Förvara i kylen.

 
Hälsochokladbar med frö - Baka Sockerfritt