Hoppa till innehåll

Hälsosam Blåbärscheescake, glutenfri

I helgen var jag på en fika hos min systers familj. Eftersom jag, som ni nog vet vid det här laget, älskar att baka, brukar jag ta med något bakverk. Denna gång blev det en blåbärscheesecake... Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
I helgen var jag på en fika hos min systers familj. Eftersom jag, som ni nog vet vid det här laget, älskar att baka, brukar jag ta med något bakverk. Denna gång blev det en blåbärscheesecake. Jag har gjort receptet tidigare, men då i en liten springform på 12-cm. Denna gången ökade jag på ingredienserna (lite efter vad jag tyckte passade) och gjorde det hela i en 24-cm springform. Blåbärscheesecaken blev mycket uppskattad av alla! Den känns riktigt fräsch, och dessutom är den lättgjord.
 
 
 Hälsosam Blåbärscheescake, glutenfri - Baka Sockerfritt
 

 

Blåbärscheesecake

Botten:
80 gram smör
drygt 2 dl mandelmjöl
½ dl pofiber
½ dl riven kokos
3 msk sötströ

Fyllning:
3 ägg
250 gram mascarpone
200 gram blåbär (jag använder frysta)
3 msk sötströ

Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser till bottnen och tryck ut i bottnen av en 24-cm springfrom (använd gärna bakplåtspapper). Förgrädda i ca 5 minuter.

Fyllning
Mixa samman alla ingredienser (tina bären om de är frysta). Fördela fyllningen på den förgräddade bottnen. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter, eller tills cheesecaken blir fast. Låt svalna helt.

 
 Hälsosam Blåbärscheescake, glutenfri - Baka Sockerfritt


 
Hälsosam Blåbärscheescake, glutenfri - Baka Sockerfritt