Hoppa till innehåll

Hälsosam brownie, utan tillsatt socker

        Finns det något bättre än att börja året (tja, hysat i början i alla fall) med en härlig, god – och såklart samtidigt hälsosam – brownie? Grunden till.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Hälsosam brownie, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Finns det något bättre än att börja året (tja, hysat i början i alla fall) med en härlig, god – och såklart samtidigt hälsosam – brownie? Grunden till detta recept var egentligen ett av mina mest populära kladdkaksrecept, men med lite justering blir det en superbra brownie! Brownien är sötad med färska dadlar, innehåller avokado för krämig konsistens (plus bra grej i allmänhet), gräddad i en brödform och toppad med ett lager choklad (frivilligt). Jag själv gjorde brownien extra kladdig för jag tycker det är gott (hade lite under de 20 minutrarna som står i receptet), men det som är så bra är såklart att man bestämmer själv hur man gillar och vill ha sin konsistens.
 
 
Hälsosam brownie, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
 

Hälsosam brownie – ca 10 mindre bitar

2 ägg
1 avokado
100 gram färska dadlar (ca 8 st) , kärna borttagen
1 dl mandelmjöl
ca 3 msk kakao
2 krm vaniljpulver
ev. ca 1 msk honung/fibersirap honey

ev Topping:
ca 70 gram choklad, utan tillsatt socker
en klick olja

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa med en stavmixer samman ägg, avokado och dadlar till en slät smet. Tillsätt resterande ingredienser och blanda noga. Klä en brödform, ca 1.5 liter, med bakplåtspapper och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Om önskas toppas brownien med smält choklad (smält med en klick olja i mikron). Låt svalna och förvara i kylskåp.

 

 

Hälsosam brownie, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt