Hoppa till innehåll

Hälsosam brownie

        Jag har sedan tidigare ett riktigt smarrigt kladdkaksrecept som jag såg en stor potential i till att bli något mer – en brownie! Så jag ändrade lite på receptet.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Hälsosam brownie - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Jag har sedan tidigare ett riktigt smarrigt kladdkaksrecept som jag såg en stor potential i till att bli något mer – en brownie! Så jag ändrade lite på receptet och gräddade det i en brödform. Precis som tidigare riktigt gott! Kanske var lite för kladdig för den generella brownien, men det bestämmer man givetvis själv hur kladdig man vill ha (jag hade några minuter kortare än de 20 minuter som står i receptet). PLUS att jag kände för att lyxa till det rejält och toppade allt med smält choklad! 
 
Brownien är sötad med färska/juicy dadlar och innehåller hälsosamt fett från avokado. Och nej – det smakar verkligen inte avokado!
 
 
Hälsosam brownie - Baka Sockerfritt

 

 

Hälsosam brownie – ca 10 mindre bitar

2 ägg
1 avokado
100 gram färska dadlar (ca 8 st) , kärna borttagen
1 dl mandelmjöl
ca 3 msk kakao
2 krm vaniljpulver
ev. ca 1 msk honung/fibersirap honey

ev Topping:
ca 70 gram choklad, utan tillsatt socker
en klick olja

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa med en stavmixer samman ägg, avokado och dadlar till en slät smet. Tillsätt resterande ingredienser och blanda noga. Klä en brödform, ca 1.5 liter, med bakplåtspapper och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Om önskas toppas brownien med smält choklad (smält med en klick olja i mikron). Låt svalna och förvara i kylskåp.

 
 
 
Hälsosam brownie - Baka Sockerfritt
 
Hälsosam brownie - Baka Sockerfritt
 
Hälsosam brownie - Baka Sockerfritt
 
Hälsosam brownie - Baka Sockerfritt