Hoppa till innehåll

Hälsosam Chokladbar

Igår gjorde jag ett så himla gott mellanmål – en chokladbar! Det är ruskigt enkelt att göra, och tar bara några få minuter. Jag använder  Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Igår gjorde jag ett så himla gott mellanmål – en chokladbar! Det är ruskigt enkelt att göra, och tar bara några få minuter. Jag använder fibersirap gold, vilket binder ihop baren på ett bra sätt (det fibersirap innehåller är det som ger questbaren dess karaktäristiska konsistens). Dessutom bidrar det med en god sötma. Jag använder sällan proteinpulver, så denna bar består utav havregryn och riven kokos som mixats sönder till en finmalen konistens. Det blev ett bra energitillskott innan min mamma kom över för att passa Vincent, medan jag kunde åka iväg för att träna!
 
För er som gärna vill testa något liknande, men inte äter havregryn, spana in Chokladbar med mandel och Hälsochokladbar med frö!
 
 
 

Hälsosam Chokladbar - Baka Sockerfritt

 

Chokladhavrebar -1 bar

½ dl havregryn
drygt ½ dl riven kokos
2 msk fibersirap gold
drygt 1 msk kakao
1 krm vaniljpulver
ev. extra sötning

Mixa sönder havregryn och kokos med exempelvis en stavmixer. Koka upp fibersirap i en kastrull eller mikro. Blanda ner resterande ingredienser. Forma en bar utav degen. Tryck gärna i lite steviachoklad i den. Låt kallna i kylen!

 
 
Hälsosam Chokladbar - Baka Sockerfritt
 
Hälsosam Chokladbar - Baka Sockerfritt