Hoppa till innehåll

Hälsosam chokladkaka med keso och avokado

Jag har ett litet beroende av en chokladdryck som jag dricker nästan varje kväll (i alla fall om jag får bestämma själv). Nu är det tyvärr så att denna chokladdryck verkar ha slutats säljas.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag har ett litet beroende av en chokladdryck som jag dricker nästan varje kväll (i alla fall om jag får bestämma själv). Nu är det tyvärr så att denna chokladdryck verkar ha slutats säljas i varje affär. Jag har gått i säkert 15 affärer och kollat runt, men oftast med oturen att inte hitta dem. En gång fanns det dock en kvar, som jag snabbt nappade åt mig.
 
På kvällen vill jag ofta ha något litet, chokladigt och som inte är så mastigt innan läggdags. Så jag gjorde en kaka som skulle passa mig vid dessa tillfällen. Resultatet kan ni se nedan! Det lev en mjuk och kladdig kaka med mycket chokladsmak. Den är inte så mastig, då den är gjord på äggvita, keso, kokosmjöl bland annat och avokado istället för smör. Det blev jättegott kan jag tala om! En tredjedel av kakan tycker jag är lagom för en portion, tillsammans med en klick grädde. Det stillar alla mina matbegär, och framförallt mitt chokladbegär! Är jag lite hungrigare tar jag istället halva kakan. Keson kan smaka lite salt, så om man vill sköljs den av  (i ett kaffefilter förslagsvis) och låter vatnnet rinna av.
 
 
Hälsosam chokladkaka med keso och avokado - Baka Sockerfritt
 

Hälsosam chokladkaka med keso och avokado

1 äggvita
½ avokado
3 msk mjölk (ekologisk sojamjölk)
50 gram keso
1 ½ msk kokosmjöl
1 msk hasselnötsmjöl
1 msk riven kokos
1 msk pofiber
2 msk sötströ
1 ½ msk kakao
1 krm vaniljpulver
1 tsk bakpulver
ev. romarom

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg keso, äggvita och avokado i en skål och mixa. Tillsätt resterande ingredienser och blanda noga. Häll smeten i en smord och bröad 12-cm springform. Grädda mitt i ugnen i ca 12-17 minuter. Chokladkakan ska fortfarande vara kladdig. Låt kakan gärna vila över natten!

Hälsosam chokladkaka med keso och avokado - Baka Sockerfritt