Hoppa till innehåll
Open navigation

Hälsosam Chokladmugcake

Idag har jag haft en underbar dag med brunch med några nära vänner. Det var väldigt gott, och jag blev så mätt att jag tror att det inte kommer bli någon större middag… Det blev en.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Idag har jag haft en underbar dag med brunch med några nära vänner. Det var väldigt gott, och jag blev så mätt att jag tror att det inte kommer bli någon större middag… Det blev en salig blanding av både mat från det hälsosamma hållet och lite godsaker från det kanske lite mindre häsosamma hållet. Det blev trots allt en bra blandning! Jag kan visa bilder imorgon. Efter brunchen vågade jag mig på en kortare joggingtur med Artur. Det blev varken långt eller fort (tydligen sprang jag knappt 10 km/h…), men jag är nöjd med tanke på att jag blir mycket lättare anfådd nu förtiden.
 
För er som har plats i magen (eller som Artur, olika magar för olika saker. Exempelvis mjölk och lussebullar har speciella magar), rekommenderar jag en smarrig chokladmugcake som ni kan se nedan! Den innehåller avokado, vilket är supergott att baka med, och speciellt att baka med tillsammans med choklad! Den tar inte många minuter att svänga ihop. Jag serverar min mugcake med grädde/mascarpone och lite bär. Jag har dekorerat med smält choklad.
 
 
Hälsosam Chokladmugcake - Baka Sockerfritt
 

Chokladmugcake med avokado

½ avokado
1 ägg
2 msk riven kokos
2 msk mjölk
1 ½ msk kakao
1 ½ msk sötströ
1 msk kokosmjöl
1 msk pofiber
1 krm vaniljpulver
½ tsk bakpulver
ev. ett par krm romarom eller dylikt

Mixa samman avokado, ägg och riven kokos med en mixer. Rör ner resterande ingredienser. Smörj en kopp med smör eller olja och häll ner smeten i denna. Värm i micron i ca 2 minuter.

  
Hälsosam Chokladmugcake - Baka Sockerfritt
  
Hälsosam Chokladmugcake - Baka Sockerfritt