Hoppa till innehåll

Hälsosam chokladsufflé

Här kommer ett tips från mig på en dessert som passar perfekt till fredag och helgen – en hälsosam chokladsufflé! Förutom att den är himlans god är den enkel att baka också. Och.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Här kommer ett tips från mig på en dessert som passar perfekt till fredag och helgen – en hälsosam chokladsufflé! Förutom att den är himlans god är den enkel att baka också. Och mejerifri (dubbelkolla din choklad, även om de flesta mörka chokladvarianter är utan mejerier)!

Jag rekommenderar att man tillsätter lite extra kakao i smeten för att få till en kraftigare chokladsmak! Toppa gärna varje chokladsufflé med bär, florsötning, hackad choklad och/eller valfri grädde. Så lyxigt att servera både som fika och som dessert!

  

Hälsosam chokladsufflé - Baka Sockerfritt

 

 

Chokladsufflé, mejerifri – 3 till 4 stycken

2 ägg
50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 ½ – 2 msk sötningsströ
1 ½ msk kokosolja
1 krm vaniljpulver
ev. ½ msk kakao för kraftigare chokladsmak

Sätt ugnen på 150 grader. Lägg bitar av choklad i en liten skål tillsammans med olja. Värm i mikron i 30 sekunder och rör tills chokladen smält. Separera äggvita från gulan och fördela i separata skålar. Vispa äggvita med sötströ pösigt med en elvisp. Vispa därefter äggulan lite lätt. Blanda äggula med chokladen, vanilj samt eventuellt kakao. Vänd försiktigt ner äggvitan. Fördela smeten i små ugnssäkra formar, ca 1-2 cm upp från kanten. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera gärna rumstempererad, men går också bra att servera kall. Toppa gärna med bär, florsötning, hackad choklad och/eller valfri grädde.

 

 

Hälsosam chokladsufflé - Baka Sockerfritt

Hälsosam chokladsufflé - Baka Sockerfritt