Hoppa till innehåll

Hälsosam Fudgebrownie

Jag hade en halv burk mandelsmör kvar i kylen och givetvis måste denna få.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Jag hade en halv burk mandelsmör kvar i kylen och givetvis måste denna få komma till användning! Jag började fundera på vilket av mina recept som innehåller just mandelsmör som jag är sugen på och tycker är godast och kom att tänka på denna fantastiskt fantastiska fudgebrownie med mandelsmör. Kletig och med kraftig chokladsmak. 

Det ursprungliga receptet har en krämig chokladtopping, men jag beslöt mig för att denna gång bara göra själva brownien och istället toppa med massa härlig grovhackad choklad (går så klart också att utesluta). Chokladen gör att det blir lite crunch på brownien! Denna brownie är utan mejeriprodukter om mörk choklad används genom hela receptet.

 

Hälsosam Fudgebrownie - Baka Sockerfritt

 

Hälsosam Fudgebrownie – 5 bitar

2 ägg
40 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl mandelmjöl
2/3 dl mandelsmör
2 ½ – 3 msk sockerersättning
2 ½ msk kakao
1 ½ msk kokosolja
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Toppa med: 20 – 30 gram grovhackad choklad, utan tillsatt socker

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna med varandra. Smält choklad och kokosolja försiktigt tillsammans. Blanda till sist alla ingredienser tillsammans. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med aluminiumfolie och fördela i smeten. Toppa gärna med grovhackad choklad. Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter.

 


 
 

Hälsosam Fudgebrownie - Baka Sockerfritt

Hälsosam Fudgebrownie - Baka Sockerfritt

Hälsosam Fudgebrownie - Baka Sockerfritt

Hälsosam Fudgebrownie - Baka Sockerfritt