Hälsosam kladdkaka!
Alla som gillar kladdkaka räcker upp en hand! Alla handuppräckare bara måste kika in den här varianten på hälsosam kladdkaka. Ser ni hur kletig och allmänt ljuvlig den.. Läs mer


Alla som gillar kladdkaka räcker upp en hand! Alla handuppräckare bara måste kika in den här varianten på hälsosam kladdkaka. Ser ni hur kletig och allmänt ljuvlig den är? En bidragande faktor till den där härliga kladdkakekonsistensen är faktiskt avokado. De som hänger med i svängarna kanske vid de här laget inte är främmande för avokado att baka med (och ni som fortfarande är det – testa för gud skull!). Jag kan tycka att det speciellt passar bra ihop med choklad/kakao, eftersom det har en så pass kraftig smak att det “dominerar” (på ett bra sätt givetvis). Denna kladdis smakar alltså inte alls avokado. Sötad är min goda kladdkakan med färska dadlar och vad mer är – den är utan mejeriprodukter!

Hälsosam kladdkaka med avokado
1 ägg
ca 70 gram avokado (ca 2/3 avokado)
60 gram färska dadlar (med kärnan borttagen)
2 msk mandelmjöl
2 msk riven kokos
1 1/3 msk kakao
1 krm vaniljpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman alla ingredienser med en stavmixer. Fördela smeten i en smord och mjölad 12-cm springform. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna.
