Hoppa till innehåll

Hälsosam mazarinkaka med krämigt chokladöverdrag

Smaken av mazarin tycker jag mycket om. Perfekt att smaksätta muffins, mjuka kakor, småkakor och godis med. Smaker som jag tycker om att kombinera med mazarin (det vill säga Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Smaken av mazarin tycker jag mycket om. Perfekt att smaksätta muffins, mjuka kakor, småkakor och godis med. Smaker som jag tycker om att kombinera med mazarin (det vill säga bittermandelarom) är banan, choklad och hallon. Passar så bra! Här är ett bakverk bestående av en mjuk kaka smaksatt med bittermandelarom, toppad med ett krämigt chokladöverdrag med dadlar som bas.
 
Ett liknande favvobakverk är min mazarinkaka med banan och choklad! Kika gärna in även detta recept!
 
 
Nu är förresten min tävling om Naturlig Dekoration avslutad. Tack alla ni som deltog. Vinnarna är Kristiina, Sofia Karlsson och Petra Carlson, vilka även är kontaktade.
 
 
 

Hälsosam mazarinkaka med krämigt chokladöverdrag - Baka Sockerfritt
 

 

Mazarinkaka med chokladöverdrag

Smet:
25 gram smör
1 ägg
1 dl mandelmjöl
1 ½ msk pofiber
1- 1 ½ msk sötsrö
1 msk mjölk
½ tsk bakpulver
2 droppar bittermandelarom

Chokladöverdrag:
50 gram färska dadlar
1 msk kakao
1 msk kokosolja, flytande

Smet
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och vispa ägg pösigt med elvisp. Blanda de torra ingredienserna och rör ner bittermandelarom, mjölk, smör och äggvispet. Om önskas har man även med några bitar choklad. Fördela smeten i en smor och mjölad 12-cm springform. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Kakan får gärna vara en aning kladdig i mitten. Låt svalna. 

Chokladöverdrag
Mosa samman alla ingredienser och fördela över massan på kakan.

 

Hälsosam mazarinkaka med krämigt chokladöverdrag - Baka Sockerfritt
 

Hälsosam mazarinkaka med krämigt chokladöverdrag - Baka Sockerfritt