Hälsosam Ryttarkaka
En hälsosam variant av Ryttarkaka – en chokladkaka med kokostäcke. Bottnen är en brownie/kladdkaksliknande chokladkaka som inte är så söt (söta mer om så önskas). Kokostäcket blir.. Läs mer

En hälsosam variant av Ryttarkaka – en chokladkaka med kokostäcke. Bottnen är en brownie/kladdkaksliknande chokladkaka som inte är så söt (söta mer om så önskas). Kokostäcket blir härligt segt/knäckigt av fibersirap.




35 minuter
Kategorier: Low carb/LCHF
Portioner: 3 portioner
Ingredienser
Chokladbotten:
- 20 gram smör
- 1 st ägg
- ⅔ dl mandelmjöl
- 1 msk kokosmjöl
- 1 msk kakao
- 1 msk sukrin gold
- 1 msk fibersirap clear
- 1 krm vaniljpulver
Kokostäcke:
- 15 gram smör
- 4 msk riven kokos
- 2 msk vispgrädde
- 1 msk fibersirap clear
- ½ msk sukrin gold
Instruktioner
Chokladbotten
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret.
- Fördela smeten i en smord och mjölad 12-cm springform. Förgrädda mitt i ugnen i ca 5 minuter
Kokostäcke
- Koka upp smör, grädde och fibersirap i en kastrull. Sjud i 5-10 minuter tills vätskan tjocknat något.
- Rör ner kokos och extra sötning.
- Fördela kokostäcket försiktigt ovanpå chokladbottnen. Grädda ytterligare i ca 10 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!