Hälsosam saffranskaka med butternut squash
Butternut squash/pumpa är en mycket bra ingrediens i mjuka bakverk! Det ger en bra konsistens, saftighet och kan ersätta Läs mer
30 minuter
Kategorier: Julrecept, Low carb/LCHF
Portioner: 2 -3 portioner
Ingredienser
- 80 gram bitar av butternut squash
- 1 äggvita
- 1 msk mjölk
- 2 msk pofiber
- 1 msk kokosmjöl
- 1 msk mandelmjöl
- 1 msk hasselnötsmjöl
- 1 msk sockerersättning
- 1 tsk bakpulver
- ½ krm saffran
- 1 krm vaniljpulver
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Skär bitar av en bit butternut squash och koka upp tills de blir mjuka.
- Mixa buttnerut squash med äggvita, och rör ner resterande ingredienser med en sked
- Fördela smeten i en smord och bröad 12-cm springform. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!