Hoppa till innehåll

Hälsosam Sarah Bernhardt (chokladbiskvi)

Ett bakvek som jag ofta gör till jul är Sarah Bernhardt/chokladbiskvier. Det är inte direkt ett bakverk som är klassiskt förknippat med jul – men passar det inte in rätt bra ändå?.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Ett bakvek som jag ofta gör till jul är Sarah Bernhardt/chokladbiskvier. Det är inte direkt ett bakverk som är klassiskt förknippat med jul – men passar det inte in rätt bra ändå? Kanske tycker jag så för att det är en underbar liten gåva att ge bort i julklapp. Jag utgick från mitt originalrecept, men använda sukrin melis istället för sötströ (voymmängden blir större eftersom sukrin melis har en större volym). Båda fungerar bra, och du använder det du tycker passar eller har hemma!
 
I själva chokladfyllningen rekommenderar jag att använda mestadels mörk steviachoklad, eftersom ljus kan få den svår att stelna. Själv använder jag ungefär 2/3-delar mörk choklad. Man kan även skippa äggulan om man vill (men varför slösa?). Ett tips är också att blanda i lite olja i chokalden till chokladöverdraget för att få den mer lättarbetad!
 
 
 
Hälsosam Sarah Bernhardt (chokladbiskvi) - Baka Sockerfritt
 

 

Sarah Bernhardt – ca 10 stycken

Botten:
2 dl mandelmjöl

2 äggvitor
2 msk sukrin melis

Chokladkräm:
1 dl vispgrädde

100 gram steviachoklad, mörk (jag använder ca 2/3-del mörk och 1/3-del ljus choklad)
1-2 äggulor
1 msk sukrin melis
1 krm vaniljpulver

Chokladöverdrag: 
140 gram steviachoklad, mörk
ev. lite kokosolja

Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ingredienserna med varandra. Gör platta cirklar utav mandelsmeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter tills kakorna får färg. Låt svalna och börja med chokladkrämen.

Chokladkräm
Koka upp grädden och ta bort den från värmen. Tillsätt bitar av choklad, sötning, äggula och vanilj. Låt fyllningen stelna tills den blir fast. Toppa de kallna kakorna med chokladen. Ställ gärna i kylskåpet så att de stelnar ytterligare.

Chokladöverdrag
Smält chokladen. Doppa chokladdelen av kakorna i chokladen och låt dem återigen stelna i kylen.

 
 
Hälsosam Sarah Bernhardt (chokladbiskvi) - Baka Sockerfritt
 
Hälsosam Sarah Bernhardt (chokladbiskvi) - Baka Sockerfritt
 
Hälsosam Sarah Bernhardt (chokladbiskvi) - Baka Sockerfritt
 
Hälsosam Sarah Bernhardt (chokladbiskvi) - Baka Sockerfritt