Hoppa till innehåll

Hälsosam Semmelwrap

Ingen kan väl ha missat semmelwrapens intågande under 2015? Jag har under flera veckors tid tänkt och själv göra en variant utav detta, och nu har jag äntligen gjort slag i saken. Jag menar,.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Ingen kan väl ha missat semmelwrapens intågande under 2015? Jag har under flera veckors tid tänkt och själv göra en variant utav detta, och nu har jag äntligen gjort slag i saken. Jag menar, det är ju snart fettisdagen! Jag valde att göra wrapen ganska tjock och luftig (tänk en lite tunnare och större american pancake), som jag fyllde med min mandelmassa och vispgrädde. Hur gott som helst faktiskt! Jag skulle kunna göra om detta med exemeplvis sylt också! Har ni testat på semmelwraps?

 
 
Hälsosam Semmelwrap - Baka Sockerfritt
 

Semmelwrap – 1 styck

Wrap:
1 ägg
½ msk fiberhusk
2 msk mandelmjöl
2 msk grädde
½ msk sötströ
½ tsk bakpulver
1 krm kardemumma

Mandelmassa:
½ dl mandelmjöl
1 msk grädde
½ msk sötströ 
1 droppar bittermandelarom

Grädde till fyllning

smör till stekning

Wrap
Vispa ihop alla ingredienser och låt stå i några minuter och svälla. Värm en stekanna med en klick smör och häll i smeten. Platta ut smeten och forma rund med en sked. Stek på svag/medelvärme i några minuter, och vänd därefter på den försiktigt och stek någon minut till (tills den är genomstekt). 

Mandelmassa
Blanda ihop alla ingredienser noga.

Lägg wrapen på en tallrik och fördela ut mandelmassan i en sträng i mitten (från cirka halva wrapen och ända till kanten så att den går att vika ihop). Fördela även på grädde på mandelmassan. Vik försitigt ihop som en wrap. Klä gärna wrapen med exempelvis bakplåtspapper och knyt med ett snöre. Om önskas tillsätts mer grädde i wrapens öppning.

Hälsosam Semmelwrap - Baka Sockerfritt
 

Hälsosam Semmelwrap - Baka Sockerfritt