Hoppa till innehåll

Hälsosam Snickerskladdkaka

Vem gillar inte kombinationen jordnöt och choklad? Den är ju ljuvlig! Till alla som håller med mig rekommenderar jag min snickerskladdkaka. Grunden till snickerskladdkakan är min glutenfria.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Vem gillar inte kombinationen jordnöt och choklad? Den är ju ljuvlig! Till alla som håller med mig rekommenderar jag min snickerskladdkaka. Grunden till snickerskladdkakan är min glutenfria kladdkaka som jag har toppat med jordnötssmör och smält choklad. För att göra det hela extra snyggt toppade jag den med grovhackade bitar av choklad och jordnötter (rostade och salta)!

Jag vill även passa på att önska er alla en underbar fredag! Dagarna går lite in i varandra hemma hos oss kan jag tycka. Det blir väl så i en bebisbubbla! Idag åker Artur och Vincent bort under några dagar, och jag blir alltså hemma med Aline. Det ska bli spännande att se hur det går! Förhoppningsvis underlättar det för både Artur och mig när vi får “enbart” ett barn att lägga all fokus på.

 
 

Hälsosam Snickerskladdkaka - Baka Sockerfritt

 

 

Snickerskladdkaka

Kladdkaka:
1 ägg
60 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
40 gram smör
½ dl vispgrädde
ca 1 msk kakao (beroende på smak)
ca 1 msk sötningsströ
1 krm vaniljpulver

Jordnötsfyllning:
65 gram jordnötssmör, osötat och saltat
1 tsk sötningsströ

Topping:
40 gram ljus choklad, utan tillsatt socker
ev. en klick kokosolja

Kladdkaka
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör tillsammans med choklad försiktigt. Rör noga ner ägg, grädde, kakao, sötning och vanilj. Fördela smeten i en smord och “mjölad” 12-cm springform. Grädda mitt i ugnen i ca 14 minuter. Konsistensen ska vara kladdig i mitten. Låt stå till sig under minst en timme.

Jordnötsfyllning
Blanda ihop jordnötssmör och sötning, och ber på detta på kladdkakan.

Topping
Smält choklad i bitar, gärna med en klick olja. Fördela ovanpå jordnötssmöret. Om önskas strös grovhackad choklad och jordnötter ovanpå.

 
 

 

Hälsosam Snickerskladdkaka - Baka Sockerfritt

Hälsosam Snickerskladdkaka - Baka Sockerfritt

Hälsosam Snickerskladdkaka - Baka Sockerfritt