Hoppa till innehåll

Hälsosamma chokladbollar med bär

Detta recept har jag fått möjlighet att ta fram tillsammans med Dr. Oetker     Som jag har nämnt tidigare tycker jag att det är extra roligt att baka med bär under vår och sommar. Det.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Detta recept har jag fått möjlighet att ta fram tillsammans med Dr. Oetker
 
 
Som jag har nämnt tidigare tycker jag att det är extra roligt att baka med bär under vår och sommar. Det är ju så fräscht och jag förknippar det med ljusa dagar och varma temperaturer. I detta recept har jag använt bär i en liten annorlunda tappning än vad jag brukar göra – nämligen frystorkade. Väldigt praktiskt och smarrigt att använda både i bakverk och på som dekoration. Det bidrar med både smak och färg.
 
Chokladbollar anser jag passa årets alla dagar, men de som jag visar er i detta inlägg har en liten tvist. De både innehåller och är dekorerade med frystorkade bär. Den produkt som jag har använt mig av är så kallad Naturlig Dekoration vilken är från Dr. Oetker, och finns i smakerna hallonjordgubb och blåbär. I själva chokladbollsdegen har jag valt att använda blåbärssmaken, som jag tycker smälter ihop fint med chokladen. Jag har även valt att smaksätta med degen med kaffe. Mums! 
 
För den som vill göra det extra lyxigt doppas chokladbollarna i smält choklad (utan tillsatt socker), för att därefter strö på valfri Naturlig Dekoration på den smälta chokladen. Annars går det bra att rulla chokladbollarna i enbart Naturlig Dekoration, och hoppa över den smälta chokladen. Det blir toppenbra det också!
 
 
  
 
Hälsosamma chokladbollar med bär - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Hälsosamma chokladbollar med bär – 6 till 8 stycken

70 gram färska dadlar, urkärnade
½ dl solrosfrö
½ dl pumpafrö
2-3 msk Naturlig Dekoration blåbär
2 msk kaffe
1 ½-2 msk kakao

Garnering:
Naturlig dekoration hallon/jordgubb/blåbär, pumpafrön
ev. 60 gram choklad, utan tillsatt socker

Mixa solrosfrö och pumpafrö till en mjölliknande konsistens. Blanda detta med resterande ingredienser med en sked eller med händerna (det går också bra att fortsätta använda mixer om man vill). Rulla chokladbollsdegen till bollar. Rulla i valfri Naturlig Dekoration.

Tips: Den som önskar doppar först chokladbollarna i smält choklad innan de garneras med Naturliga Dekoration. Låt då vila på en tallrik med bakplåtspapper tills de stelnat helt.

 
Detta recept har jag fått möjlighet att ta fram tillsammans med Dr. Oetker 
 
 
 
 
 
Hälsosamma chokladbollar med bär - Baka Sockerfritt
 
Hälsosamma chokladbollar med bär - Baka Sockerfritt
 
Hälsosamma chokladbollar med bär - Baka Sockerfritt
 
Hälsosamma chokladbollar med bär - Baka Sockerfritt