Hoppa till innehåll

Hälsosamma chokladmuffins med avokado

Jag nämnde tidigare att mitt favoritkvällsmellis (chokladdryck) slutat säljas, så jag bakar olika sorters chokladbakverk som alternativ! Denna gång blev det chokladmuffins med Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag nämnde tidigare att mitt favoritkvällsmellis (chokladdryck) slutat säljas, så jag bakar olika sorters chokladbakverk som alternativ! Denna gång blev det chokladmuffins med avokado istället för smör. Perfekt när man vill ha något litet och gott innan läggdags! Jag toppade dessa med hallongrädde, alternativt vanlig grädde. Det gör man som man vill!
 
Vad ska ni ha för er denna lördag? Själv vaknade jag riktigt tidigt för att vara en lördag, redan innan halv åtta! Men då jag vakande pigg, kände jag ingen mening med att försöka somna om. Lika bra att gå upp tänkte jag, och ställde mig och bakade en banankaka till morgondagens kalas. När jag var yngre kände jag mig alltid “tvingad” till att sova åtta timmar. Jag lade mig tidigt, fast jag inte ens var trött, just för att få dessa åtta timmars sömn som det sägs att man ska ha. Men jag har börjat förstå att jag trivs bättre med lite mindre sömn, drygt sju timmar räcker bra. Dessutom kan man lätt ta igen förlorad sömn, om det skulle vara så. Och med den vetskapen är det dessutom lättare att somna, ironisk nog!
 
 
Hälsosamma chokladmuffins med avokado - Baka Sockerfritt
  

Hälsosamma chokladmuffins med avokado – 6 stycken

1 avokado
2 äggvitor (eller ett ägg)
60 gram cream cheese
4 msk mjölk/grädde
2 msk kokosmjöl
2 msk Bakeprotein
2 msk pofiber
½ dl riven kokos
3-4 msk kakao
ca 4 msk sötströ
2 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver
2 msk hett vatten
½ tsk snabbkaffepulver

Sätt ugnen på 175 grader.  Blanda hett vatten och kaffe. Lägg avokado, cream cheese och äggvitor tillsammans och mixa ihop allt. Tillsätt de torra ingredienserna och tillsist mjölk och kaffe. Rör noga och fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.

 
 

Hälsosamma chokladmuffins med avokado - Baka Sockerfritt