Hoppa till innehåll

Hälsosamma chokladmuffins med seg chokladtopping

Jippie, härliga fredag! Denna gång har jag en ovanligt “stor” fredagskänsla. Detta beror på att Artur varit borta och jobbat under hela veckan. Så nu hoppas jag på lite avlastning i.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jippie, härliga fredag! Denna gång har jag en ovanligt “stor” fredagskänsla. Detta beror på att Artur varit borta och jobbat under hela veckan. Så nu hoppas jag på lite avlastning i helgen! Och ett efterlängtat steppass. Jag har heller inte hunnit baka speciellt mycket, vilket jag ska ta igen. Jag vill ju ha massa smarriga recept och bilder att bjuda er på!
 
Ett av de bakverk som jag har hunnit svänga ihop under veckan är dessa chokladmuffins med ett slags seg chokladsmul/chokladtopping med fibersirap som bas. Dessa chokladmuffins fick jag faktiskt inspiration till från mina päronmuffins som jag lade upp här om dagen. De blev så himla lyckade! Dessa chokladmuffins smakar generöst av choklad, och för att göra det ännu lyxigare slängde jag med lite grovhackad choklad i själva smeten också. Jag serverade min muffin med en klick grädde vid sidan av.
 
 
 
Hälsosamma chokladmuffins med seg chokladtopping - Baka Sockerfritt

 

 

Chokladmuffins med seg chokladtopping – 4 muffins 

Muffins:
2 ägg
40 gram smör
1 1/3 dl mandelmjöl
1 dl havremjöl
4 msk mjölk
3 msk sukrin gold/sötströ
2 – 2 ½ msk kakao
2 msk pofiber
1 tsk bakpulver
ev. 20 gram grovhackad steviachoklad

Topping:
2 msk fibersirap gold
4 msk mandelmjöl
1-1 ½ msk havremjöl
2 tsk kakao
ev. lite grovhackad steviachoklad

Muffins
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg pösigt och smält smöret. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i äggvispet tillsammans med smöret. Fördela smeten i muffinsformar.

Topping
Koka upp fibersirap och rör därefter ner resterande ingredienser. Fördela detta i små ”bitar” på muffinsen (konsistensen är kletig, så lättast är med fingrarna). Grädda mitt i ugnen i ca 15-18 minuter.

 
 
Hälsosamma chokladmuffins med seg chokladtopping - Baka Sockerfritt
 
Hälsosamma chokladmuffins med seg chokladtopping - Baka Sockerfritt