Hälsosamma chokladmuffins med seg chokladtopping
Jippie, härliga fredag! Denna gång har jag en ovanligt “stor” fredagskänsla. Detta beror på att Artur varit borta och jobbat under hela veckan. Så nu hoppas jag på lite avlastning i.. Läs mer


Chokladmuffins med seg chokladtopping – 4 muffins
Muffins:
2 ägg
40 gram smör
1 1/3 dl mandelmjöl
1 dl havremjöl
4 msk mjölk
3 msk sukrin gold/sötströ
2 – 2 ½ msk kakao
2 msk pofiber
1 tsk bakpulver
ev. 20 gram grovhackad steviachoklad
Topping:
2 msk fibersirap gold
4 msk mandelmjöl
1-1 ½ msk havremjöl
2 tsk kakao
ev. lite grovhackad steviachoklad
Muffins
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg pösigt och smält smöret. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i äggvispet tillsammans med smöret. Fördela smeten i muffinsformar.
Topping
Koka upp fibersirap och rör därefter ner resterande ingredienser. Fördela detta i små ”bitar” på muffinsen (konsistensen är kletig, så lättast är med fingrarna). Grädda mitt i ugnen i ca 15-18 minuter.

